Actie: Tot € 10 korting* op alle massages Reserveer online

gezichtsreiniging

zenzu beauty

gezichtsreining

verzorg je gezicht

gezichtreiniging

Belang

Als je huid niet schoon is, heeft geen enkele crème effect. Toch zijn we geneigd ‘s avonds snel ons bed in te duiken en de dagelijkse poetsbeurt over te slaan. Jammer, want het schoonmaken van je gezicht kost eigenlijk nauwelijks moeite.

De basis van goede gezichtsverzorging is een goede reiniging. Een grondige wasbeurt verwijdert immers niet alleen make-upresten, maar ook stof en vuil.

Zuurgraadaantasten

De meeste toiletzepen reinigen wel goed, maar tasten tegelijkertijd de zuurgraad van de huid aan, waardoor de huid droog en trekkerig aan gaat voelen. Je bent dus beter af met een reinigingsproduct speciaal voor de gezichtshuid.

Vuilophoping

Je huid is voorzien van een beschermend laagje dat bestaat uit vocht en vet. Overdag hoopt vuil zich op je gezicht op. Daar kan je huid over het algemeen goed tegen. Maar dan moet je je gezicht voor het slapen gaan wel wassen. 

‘s Nachts werkt je huid namelijk op volle toeren om de schade te herstellen, die overdag is opgelopen door invloeden van buitenaf (zonlicht, airco, verwarming, uitlaatgassen) én van binnenuit (bijvoorbeeld door stress, slechte voeding, nicotine of alcohol). 

Je huid kan dus ‘s nachts haar werk niet doen als die verzorgende nachtcrème eerst door een barrière van vuil moet. Pukkels kunnen ontstaan en de huid kan geïrriteerd raken. 

natuurlijke bescherming

De zuurgraad van je huid wordt uitgedrukt in de pH-waarde. Die ligt bij een gezonde huid rond de 5.5. Een droge huid heeft een iets lagere zuurgraad en een vette huid een iets hogere. 

Wanneer je je huid met toiletzeep of agressieve producten te lijf gaat, was je dus wel het vuil van je gezicht, maar verstoor je die belangrijke zuurgraad. De huid moet zich dan weer herstellen en is door het ontbreken van die natuurlijke bescherming extra kwetsbaar en gevoelig, met irritaties als gevolg. 

Acne en overige behandelingen

Acné komt het meest voor in het gezicht, op de rug of de borst. Op deze plekken zijn de talgklieren actiever. Acné wordt gekenmerkt door een vette huid, gerstekorrels, mee-eters, rode bultjes, puistjes of onderhuidse ontstekingen. Ook kunnen er oneffenheden zoals pigmentvlekjes, rode vlekjes, een grovere huidstructuur en acné-littekens ten gevolge van ontstekingen te zien zijn.

Het hebben van acné brengt vaak gevoelens van onzekerheid met zich mee. Bij zenzu proberen we uw acne en gerstekorrels zo effectief mogelijk te behandelen.

Maak vandaag nog een afspraak

Google reviews
4.1/5

27 reviews

Treatwell
4,5/5

24 stemmen

Facebook
4,4/5

25 stemmen

Pin It on Pinterest