Spaar voor extra €10 korting! Bekijk de actie

Lymfedrainage massage

Premium massages

heerlijk genieten

kom tot rust

Lymfedrainage massage

Door manuele lymfedrainage kunnen de beschadigde of inactieve lymfebanen in uw lichaam weer geactiveerd worden waardoor de functie kan herstellen.

In ons lichaam vervoert het lymfestelsel vloeistof door de lymfevaten waarin eiwitten, afvalstoffen en witte bloedcellen zitten. Deze vloeistof in ons lichaam noemen we lymfe. Lymfevocht speelt een belangrijke rol in de afweer tegen ziekten, infecties en bij het opruimen van afvalstoffen. Het lymfestelsel zorgt ook ervoor dat het vochtgehalte in het lichaam in evenwicht blijft. Lymfevaten hebben eigen spiertjes die “pompend” werken. Door deze pompende werking wordt het lymfevocht in zekere zin vooruit geduwd. Door kleine klepjes in de lymfevaten wordt voorkomen dat de lymfe weer terugstroomt. Wanneer er een deel van het lymfestelsel beschadigd raakt door bijvoorbeeld een operatie, bestraling of een infectie, kan er lymfoedeem ontstaan. Door het vasthouden of blokkeren van lymfevocht zwelt een bepaald lichaamsdeel op. Dit wordt lymfe oedeem genoemd. Oedeem begint vaak met een gevoel van spanning in de huid door zwelling van bijvoorbeeld de armen, voeten, enkels, benen, de buik, heupen en de knieën. Ook kan lymfe oedeem voorkomen in het gelaat en in de balzak.

De massages worden uitsluitend uitgevoerd door professionals.

De behandeling

Het manueel draineren (massage) heeft een vaste volgorde. De massage begint in het halsgebied en maakt vervolgens de weg vrij voor lymfe uit andere delen van het lichaam. Daarna worden de okselklieren en liesklieren in de gezonde gebieden gemasseerd en gedraineerd. Zo wordt er in de goed werkende lichaamsdelen ruimte gemaakt om lymfe uit het probleemgebied te ontvangen. Door daarna vanuit het oedeemgebied in de richting van een gezond lymfegebied te masseren, wordt een alternatieve afvoerroute gecreëerd voor het lymfevocht in het oedeem gebied.

Maak vandaag nog een afspraak

Google reviews 4.1/5

27 reviews

Treatwell 4,5/5

24 stemmen

Facebook 4,4/5

25 stemmen

Pin It on Pinterest