Spaar voor extra €10 korting! Bekijk de actie

sportmassage

zenzu zoetermeer/delft

rust & persoonlijke aandacht

verwen jezelf

sportmassage, wat is het?

Simpel gezegd verbeterd sportmassage de afvoer van afvalstoffen en vocht, verbeterd spierherstel waardoor blessures worden voorkomen en de sporter/persoon sneller weer actief kan worden.

Wanneer een persoon/(top)sporter een sportieve inspanning heeft gehad zal zich in de spier vocht en afvalstoffen ophopen. De meeste mensen herkennen dit als spierpijn en ‘lopen’ dit er wel even uit. Absoluut geen probleem, zolang dit op de juiste wijze gedaan wordt.

Echter, daarmee heb je je spier nog niet geholpen. Er zal altijd wat afvalstoffen en vocht opgehoopt blijven. Deze resten worden ‘knopen’ en kunnen uiteindelijk zich ontwikkelen tot ontstekingen.

Een goede sportmassage, 1x per 3 à 4 weken, voor beginnende sporters kan er al voor zorgen dat de kans op blessures drastisch daalt. Daarbij kun je dus lekker blijven sporten en voel je je ontspannen en vrij.

Een sportmassage, kan vierdelig worden ingezet

 • Kort na een inspanning (zoals training of wedstrijd) om vocht en afvalstoffen in de spieren te laten afvoeren. De massage zorgt dan voor minder spierpijn en minder kans op blessures;

   

 • Tussen twee inspanningen in, bijvoorbeeld op een rustdag. Dit is een ontspannende massage. Een massage zorgt voor verlichting en bespoedigt het herstel;

   

 • Vlak voor een inspanning. Sportmassage kan voor een training of wedstrijd gegeven worden waarbij de stimulerende massage zorgt voor een goede doorbloeding en de spieren voorbereidt op de komende prestatie;

   

 • Bij (opnieuw) beginnende sporters kan de sportmasseur een belangrijke rol spelen, bijvoorbeeld bij de opbouw van een goede conditie. Door samen met de sporter een goed gerichte training samen te stellen, wordt de kritische grens niet overschreden.


  Ook als u geen sporter bent kunnen wij u van dienst zijn bij een stijve nek, een pijnlijke rug e.d. Gun uzelf een moment voor persoonlijke aandacht voor uw lichaam.

Maak vandaag nog een afspraak

Google reviews
4.1/5

27 reviews

Treatwell
4,5/5

24 stemmen

Facebook
4,4/5

25 stemmen

Pin It on Pinterest